julklappstips graverat glas
Graverade glas med julstämning av Maria Feuk (fd. Tingsund)

Juliga glaspresenter
tomtemotiv
- handgraverade
- handslipade
- målade
- fusade
   
ängelmotiv
- handgraverade
- handslipade
- målade
- fusade
- Tiffany-änglar
   
andra juliga motiv
- handgraverade
- handslipade
- fusade
   
Gästbok
   
Index
   
Mina andra hemsidor

Om priserna

De flesta beställningar är unika men unikitet kostar inget extra här. Varans pris beror på glasmodellens kostnad, samt behövande arbetstid och förbrukningsmaterial. Jag lämnar stor frihet att beställa glaspresenten med olika motiv i olika storlekar på olika sorters glas, som innebär att priserna blir också oftast unika.

Om glasmodellerna

Du kan se mitt råglaslager på www.raglas.glasdeco.se.
Jag försöker alltid ha sådana glas på lager som är bra att gravera på,
men du kan även önska annan modell från t.ex. Cervera. (Jag avsätter då både tid och pengar för att åka o köpa det lokalt för att du ska slippa skicka hit, därför kostar det 50 Kr extra)

Betalningsmöjligheter

- förskott, då skickar jag fakturan i mail i förväg som blir ditt kvitto.
-vid mottagandet, då postförskottsavgift tillkommer.
- Endast kreditprövat företag faktureras.

Fraktmöjligheter

Jag brukar använda Posten, men det går bra med bussgods,
Schenker eller stora sändningar med DHL.
Brev är billigast och snabbast, men  det ingår inte försäkring och går inte att spåra. Jag emballerar alltid mycket bra, men risken är din.

Fraktkostnad

Fraktkostnad tillkommer varje paket, beroende på aktuell vikt enligt postens normer samt bussgods enligt deras prislista.
Postpaket kostar från 155 Kr och uppåt. Brevsändningar i olika viktklasser
mellan 24 och 84 Kr inkl. 12 kr för skrymmande försändelse.
Postförskottsavgift kostar för närvarande 70 Kr.

Emballage

Jag har många glas som är enstyckspjäs, och jag får omöjligen tag på presentkartonger som passar. Därför återanvänder jag kartonger som jag får eller hittar. Med detta håller jag kostnaderna i styr och du slipper betala extra. Det gäller även ytterkartongerna och well-lådorna. För vissa glas med standardmått har jag skaffat presentkartonger,
dessa kan du köpa till för några kronor extra.

Ohämtat paket/postförskott

Vid specialbeställningar där t.ex. namngravyr eller sådana personliga motiv finns på glaset som gör att det blir osäljbart för mig efter retur, måste jag debitera dig både för glaset, arbetskostnaden och fraktkostnaden inklusive postförskottsbeloppet. Detta hanteras som obetald faktura med en påminnelse då ytterligare kostnader tillkommer med lagenlig ränta och påminnelseavgift på 50 Kr. Sedan följer rutinmässiga åtgärder, dvs ärendet skickas vidare till inkasso.

För paket med glas som du köpte utan personligt motiv och som du inte hämtar ut, debiteras endast fraktkostnad med eventuellt postförskottsbelopp, för övrigt gäller samma som ovan.

Ångerrätt/Öppet köp

För glas utan personligt motiv har du enligt lag 10 arbetsdagars öppet köp men du får stå för fraktkostnaden. Du får tillbaka glasets värde så fort jag fick tillbaka glaset helt i originalemballage.

För specialbeställningar där t.ex. namngravyr eller sådana
personliga motiv finns på glaset som gör att det blir osäljbart för mig
efter retur, kan jag tyvärr inte lämna ångerrätt/öppet köp, eftersom arbetet gjordes på din beställning enligt önskemål.

Reklamation

Skulle du bli missnöjd med mitt arbete, kan du naturligtvis skicka tillbaka paketet och du får tillbaka dina pengar. Det har dock aldrig hänt.

Leveranstid

Jag har alltid fullföljt mina löften och skickat beställningarna på bestämd tid. Om du har bråttom att få hem en personlig present, är det bättre om du ringer, då kan du få svar omgående och handla därefter. Generellt kan jag säga att arbete där arbetskostnaden ligger under 200 Kr går snabbt att leverera, medan större arbeten har längre väntetid.

Önskemål från mig till mina kunder:

När du mailar en förfrågan, lämna vänligen alla uppgifter/önskemål/funderingar med en gång. Att läsa genom många mail som gäller samma beställning kan bli förvirrande och jag måste vara säker hur beställningen ändrades från gång till gång. Om vi brevväxlas, använd gärna Svara-funktionen, då har vi hela diskussionen i samma mail. Jag vill även veta om du avstår från beställning, då kan jag lämna det bakom mig och rensa bland eposten.

Din säkerhet

- Vid större arbeten skickar jag bild på färdig gravyr, innan jag skickar paketet.
Du har då möjlighet till viss justering. På det sättet utesluter vi möjligheten
till missnöje. Sedan skickar jag paketet i överenskommen tid och sätt, med överenskommen betalning.
- Eftersom jag gör allt arbete från inköp till packning ensam, har du kontakt med en enda person från början till slut. Vad du än har för frågor eller önskemål,
får du rakt besked direkt av mig.
- Jag är mån om hela processen och kan vara stolt över att jag bara haft nöjda kunder. Läs gärna i min gästbok.

Presentinslagning

Om du väljer en glasmodell som jag har passande presentkartong till,
kan du köpa till denna för mitt inköpspris, som är mellan 6-20 Kr.

- Du kan beställa presenten inslagen om du vill att jag ska skicka den direkt till mottagaren mot en självkostnad på 15 Kr. Då får du glaset inslaget i presentpapper med presentband och hjärtformad klisteretikett.

- Du kan också köpa till ett hälsningskort där jag printar gratis den texten du vill.


upp